Građani Beograda učestvuju u kreiranju budžeta grada za 2021.godinu

0
Foto: Beoinfo

Građani Beograda će moći od 14. do 28. novembra da glasaju, daju svoje predloge i tako učestvuju u kreiranju budžeta grada za 2021. godinu.

Beograd je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je nacrt budžeta, koji se nalazi na sajtu Grada Beograda, stavila na glasanje građanima.

Na veb stranici Budžet grada Beograda 2021 – Da se Beograd gradi i radi po tvom građani putem formulara mogu upisati i poslati predloge u kojima će navesti šta je važno da se uradi za njih.Predlozi će biti razmatrani, objaviće se koji su predlozi prihvaćeni, a nacrt budžeta početkom decembra naći će se pred gradskim odbornicima.

Neki predlozi će se odmah uvrstiti u budžet, neki će biti stavljeni u plan za projektovanje kako bi se realizovali u budućnosti, a oni predlozi za koje Grad Beograd nije nadležan biće prosleđeni drugim institucijama.

Predlozi građana koji su prihvaćeni biće objavljeni i oni će tačno znati koliko su uticali na ovaj budžet. To je ujedno i poruka kampanje „Da se u Beogradu gradi i radi po tvom”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime