Grad Beograd podržava predlog Privredne komore za rad maloprodajnih i ugostiteljskih objekata vikendom

0
centar za četvrtu industrijsku revoluciju
Foto: Naša mesta

Grad Beograd podržava predlog Privredne komore Srbije da se nađe način da vikendom rade maloprodajni objekti, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Isto važi i za ugostiteljske objekte, odnosno za svu industriju koja zavisi od maloprodaje i koja se nalazi u teškom stanju, dodao je on.

– Apelovaćemo na članove Kriznog štaba da se nađe način za duže radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata vikendom, makar kao i radnog dana. Imamo razumevanja za očuvanje javnog zdravlja, ali moramo, kao i uvek, da nađemo meru između očuvanja zdravlja građana i rada privrede. Ako privreda ne bude radila neće biti novca ni za čuvanje javnog zdravlja – istakao je Vesić za Studio B.

On je dodao da se vidi svetlo na kraju tunela, veoma brzo ćemo imati vakcine i vratićemo se normalnom životu, zbog čega je važno da u predstojećim mesecima očuvamo privrednu aktivnost jednako kao i zdravlje ljudi.

– Republika Srbija je do sada više od šest milijardi evra dala privrednicima i građanima kako bi lakše preživeli sve posledice epidemije. Zato će stav Beograda za predstojeću sednicu Kriznog štaba biti podrška Privrednoj komori da se omogući rad vikendom, makar do 17 sati koliko je i radnim danima i to ne samo maloprodajnim trgovinskim objektima već i ugostiteljima – kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je iskoristio i ovu priliku da apeluje na građane da slavu Sveti Nikola provedu u krugu porodice. Situacija u vezi sa kovidom u glavnom gradu bolja je nego ranije, ocenio je Vesić, i za danas najavio sastanak sa predstavnicima Crvenog krsta kako bi se dodatno pomoglo ljudima koji čekaju ispred kovid ambulanti. Ideja je da se u šatorima postave dodatne grejalice, angažuju ljudi da besplatno poslužuju kafu i čaj, obezbedi ćebad i slično, a sve u cilju da se olakša čekanje na preglede, kazao je Vesić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime