FPN: Master program „Političke institucije, javna administracija i javni sektor“

0
fpn
Foto: Ilustracija, Pixabay

Od ove jeseni Fakultet političkih nauka (FPN) prvi put pokreće master program „Političke institucije, javna administracija i javni sektor“.

-FPN prepoznaje prazan prostor u visoko obrazovnom sistemu u kome ne postoje odgovarajući programi za školovanje dve vrste obrazovnih profila – državnih službenika za javnu administraciju i javnom sektoru, te istraživača-analitičara za javne politike i javnu administraciju“, dodaje se u saopštenju.

Program naglasak stavlja na analitička znanja koja će biti korisna kako onima koji karijeru nastavljaju u javnoj, gradskoj, opštinskoj administraciji, tako i onima koji bi hteli da rade u političkim strankama, istraživačkim institutima, think-tenkovima ili nevladinim organizacijama koje se bave javnim politikama.

Pošto državna pitanja podrazumevaju javni interes, program poseban naglasak stavlja na demokratsku participaciju i etiku javne administracije.

Neki od kurseva koji se izučavaju na ovom programu su Uvod u javnu administraciju, Istraživačke metode za javnu administraciju, Ekonomija javnog sektora, Analiza budžeta, Administrativno ponašanje, Kontrolna tela, Bihevioralna ekonomija za javnu administraciju itd.

Program kreće u oktobru 2022. godine.

Dodatne informacije su dostupne preko linka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime