EU izdvojila 11 miliona evra za reformu javne uprave

0
EU uplatila 11 miliona evra za reformu javne uprave
Foto: facebook.com/MDULSSrbije

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da je Evropska komisija odobrila Srbiji isplatu 11 miliona evra za dalju reformu javne uprave.

Kako je navedeno, isplatom navedenog iznosa Sektorski reformski ugovor je u potpunosti realizovan.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović istakla je da je napretkom ostvarenim u sprovođenju reforme javne uprave uspešno obezbeđeno 63 miliona evra direktne podrške budžetu, a da 17 miliona naša administracija koristi u vidu značajnih projekata komplementarne podrške.

– Uspešna primena ovog kompleksnog instrumenta podrške najbolji je pokazatelj osnaženih kapaciteta nacionalnih institucija, ali i čvrste opredeljenosti da u partnerstvu sa EU nastavimo da gradimo „upravu po meri svih nas“, dodala je ministarka.

Ona je istakla da su unapređeni brojni aspekti javne uprave, poput pružanja usluga, upravljanja ljudskim resursima, upravljanja javnim finansijama i javnim politikama.

– Posebno bih izdvojila rezultate u oblasti eUprave, koji su se pokazali ključnim za brz i efikasan odgovor naše administracije na krizu izazvanu kovidom. Stavljanjem građana i njihovih potreba u središte naših reformskih ambicija, na najneposredniji način doprinosimo podizanju kvaliteta života i daljem ekonomskom razvoju društva, sa jasnom vizijom i nedvosmislenim opredeljenjem da time obezbedimo dalji napredak Srbije na putu evropskih integracija“, dodala je Obradović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime