Energetika, Ekologija i Zaštita – koktel koji se ne odbija

0
Zemlja

Energetska efikasnost, zaštita životne sredine, rizik i zaštita na radu predstavljaju neka od najvažnijih pitanja današnjice. Tako će i prva nedelja oktobra biti posvećena upravo ovim temama, kojima će se pozabaviti tri događaja na Beogradskom sajmu (3 – 5. oktobar)  – 14. Međunarodni sajam energetike, 15. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair i 41. međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EXPO. 

Energetika 2018. je najveći godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva. Ova međunarodna manifestacija će ove godine, i u izlagačkom i u konferencijskom programu, potencirati problematiku obnovljivih izvora energije, tržišta električne energije, investicija i tehnoloških inovacija u energetici (vetroparkovi, hidroelektrane, mini-hidroelektrane), energetske efikasnosti, proizvodnje biomase i biogasa, sistema za daljinsko grejanje itd.

Zajedno sa Energetikom, u isto vreme i na istom mestu, u hali 1 Beogradskog sajma, od 3. do 5. oktobra 2018, održava se i EcoFair, posvećen sistemu i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na „zelenu ekonomiju“, industriju reciklaže, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom.  U obimnom stručnom pratećem programu, naglašena pažnja biće poklonjena tretmanu ulaganja u ekologiju kao ulaganja u zdravlje, problematici strateškog planiranmja i finansiranja u zaštiti životne sredine, upravljanju projektima u ovoj oblasti, investicionim projektima i upravljanju otpadom u lokalnim sredinama, rešavanju pitanja istorijskog zagađenja, urbanoj mobilnosti, primerima dobre prakse, globalnoj zaštiti životne sredine i evropskim agendama u tom sektoru i slično.

Samo dan ranije i u hali 2 Beogradskog sajma, od 2. do 5. oktobra, održava 112 EXPO, sajamska manifestacija koja se bavi procenom i upravljanjem rizicima u vanrednim situacijama i bezbednošću i zdravljem na radu, suprotstavljanjem nepredvidivim i neočekivanim vanrednim situacijama koje ugrožavaju ljudske živote i imovinu. 112 EXPO će obilovati pokaznim vežbama u oblasti zaštite od prirodnih katastrofa i posledica ljudskog nemara, analizama zakonskih rešenja u ovoj oblasti, baviće se problematikom bezbednosti i zaštiti na radu u praksi, inspekcijskim nadzorom, sertifikacijom opreme za zaštitu, dobrovoljnim vatrogastvom, zbrinjavanjem u vanrednim situacijama i brojnim drugim temama.

Foto: Pixabay.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime