Država će novom merom pomoći turističkim agencijama

0
Turizam freedom-2768515_1920-min
foto: Pixabay.com

Država će pomoći sektoru turizma i kroz subvencionisanje dela premije osiguranja budući da je u ovom momentu neophodno da imaju polise osiguranja da bi dobile licencu za rad, najavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

– Predložena mera se odnosi na subvencionisanje dela premije osiguranja, kako bi se organizatorima putovanja pomoglo u postupku izdavanja novih polisa osiguranja čija je cena, usled pojačanog rizika, značajno viša u odnosu na period pre pandemije – rekla je ministarka Matić na sastanku sa predstavnicima udruženja turističkih agencija i PKS.

Ona je podsetila da su osiguravajuće kuće Triglav osiguranje, Globos i Dunav osiguranje izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama, u cilju obezbeđivanja uslova za njihovo licenciranje i nastavak poslovanja.

– Najvažnije je da preduzete mere budu ekonomski svrsishodne, kako bi se omogućilo održanje sektora do proleća sledeće godine, kada će, nadamo se, nastaviti da radi u punom kapacitetu – poručila je Matić, a navodi se na sajtu ministarstva.

Na sastanku koji je održan u Palati Srbija prisustvovali su pored predstavnika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i predstavnici Privredne komore Srbije, predstavnici udruženja turističkih agencija YUTA, URA, UTAS i ANTAS.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime