Domaća inovativna preduzeća na festivalu ViennaUp od 28. do 31. maja

0
viennaup
Foto: Ilustracija, Pexels

Srpski tehnološki startapi i mikro, mala i srednja preduzeća, koji razvijaju proizvode i/ili usluge u oblasti agro-prehrambene i zdravstvene industrije, mobilnosti i „pametnih gradova“, učestvovaće na jednom od najprestižnijih evropskih i svetskih startap festivala „ViennaUp ’22“ u Austriji, od 28. do 31. maja.

-Ovaj događaj je odlična prilika za domaću startap zajednicu i MMSP da aktivno učestvuju na jednom od najprestižnijih evropskih i svetskih startap festivala i svoja rešenja, proizvode ili usluge, predstave investitorima i korporacijama i na taj način otvore mogućnost za poslovnu saradnju i internacionalizuju svoje poslovanje, kaže Vladimir Radovanović iz Centra za programe podrške privredi i mikro, malim i srednjim privrednim društvima Privredne komore Srbije.

Domaća inovativna preduzeća imaće priliku da se predstave investitorima i potencijalnim poslovnim partnerima iz Slovenije, Austrije, Evrope i sveta, i ponude potencijalna rešenja za unapređenje i inoviranje poslovnih procesa, odnosno, da se međusobno povežu i pronađu model za saradnju.

Prema rečima Radovanovića, PKS aktivno radi na unapređenju startup ecosystem-a u Srbiji, jačanju konkurentnosti naših startapa i njihovom povezivanju sa poslovnim partnerima, ne samo u zemlji već i celom svetu.

STARTUP-Corporate collaboration program „ViennaUp ’22“ se realizuje u saradnji sa Advantage Austria – Beograd (ispostava austrijske privredne komore u Srbiji), NALED-om i projektom Srbija Inovira, a u okviru projekta Scaleup4Europe finansiranog od Evropske komisije po pozivu Horizont2020.

ViennaUP“ je jedan od najvećih evropskih startap festivala koji pun fokus stavlja na budućnost i rešenja za budućnost.

Festival okuplja najinovativnije startape, investitore, tehnološke entuzijaste, kreativce i vizionare širom Evrope i sveta, i kao takav predstavlja jedinstvenu platformu za poslovno povezivanje i saradnju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime