Ćuprija: Poseta delegacije EU

0
Fotografija preuzeta sa sajta cuprija.rs

Šef odeljenja za saradnju Delegacije  Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini posetio je opštinu Ćuprija i obišao projekte koje finansira EU.

Bertolini je u društvu predsednika opštine Jovice Antića obišao  radove na Domu kulture u naselju Supska, koji se velikim delom finansiraju iz sredstava Evropske Unije, prenosi zvanični sajt opštine Ćuprija.

Bertolinija je dočekao predsednik opštine Jovica Antić, koji je rekao da je rekonstrukcija Doma kulture Supska najveća zajednička investicija investicija Evropske unije i opštine Ćuprija.

– Evropska unija uložila je 157.000 , a opština 120.000 evra u ovaj projekat. U Domu će biti mesta za sve kulturne aktivnosti, od prostora za  kulturno umetničko društvo, biblioteku i šahovski klub – rekao je Antić.

U pitanju je druga faza rekonstrukcije Doma kulture u Supskoj, dok je u prvoj fazi u rekonstrukciju krova, opština Ćuprija uložila 80.000 evra.

Bertolini je istakao da uloženi novac predstavlja sredstva poreskih obveznika Evropske unije, koja ih je namenila ovoj lokalnoj zajednici.

Nakon Supske, delegacija Evropske unije obišla je Industrijsku zonu „Minel“, gde  uskoro počinje izgradnja trafo-stanice za potrebe novih investicija. Evropska unija će u ovaj projekat investirati 165.000 evra.

Podsećamo, Nikola Bertolini je pre nekoliko dana posetio Kraljevo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime