Bor: Održana sednica Izvršnog odbora NALED-a

0
Foto: bor.rs

Sednica Izvršnog odbora Nacionalne asocijacije za lokalni ekonomski razvoj održana je u Sali Gradske uprave u Boru.

Jedna od glavnih tema sednice bio je status prioritetnih preporuka koje će kroz agendu biti dostavljene novoj Vladi Srbije, prenosi zvanični sajt Grada Bora. Grad Bor je poslednje četiri godine član NALED-a i nosilac sertifikta grada sa dobrom poslovnom klimom.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić istakao je da je velika čast biti deo NALED-a, koji aktivnim učešćem, idejama i predlozima, učestvuje u kreiranju bolje Srbije.

– Upravo je NALED prethodnih godina uspeo da promeni mnoge stvari kada je u pitanju zakonodavstvo, ali i način razmišljanja i funkcionisanja Vlade i lokalnih samouprava – rekao je Milikić.

Predsednik Izvršnog odbora NALED-a Dejan Đokić istakao je da je razgovarano o sivoj knjizi, odnosno preporukama koje privreda daje novoj Vladi.

– Takođe, razgovarali smo o povoljnom poslovnom okruženju što je tema za sve lokalne samouprave – rekao je Đokić.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović podsetila je na teme poput pojednostavljenja procedura koje muče privredu, ali i digitalizacije.

– Cilj je da ljudi što manje vremena provode na šalteru i u administriranju različitih postupaka – rekla je Violeta Jovanović.

Podsećamo, učenici borskih škola nedavno su kao donaciju dobili mini robote i dronove.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime