Raspisan drugi javni poziv za bespovratna sredstva u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu

0
bespovratna sredstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivredeUprava za agrarna plaćanja raspisalo je Drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije u 2022. godini, objavljeno je na portalu Uprave za agrarna plaćanja.

Predmet poziva su investicije i prihvatljivi troškovi koji se odnose na unapređenje konkurentnosti primarne stočarske proizvodnje i to u oblastima proizvodnje mleka, mesa, pčelarstva i akvakulture.

– Za sprovođenje poziva opredeljena su sredstva od 360.000.000 dinara. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi u dinarskoj protivrednosti od 20.000 do 50.000 evra. Minimalni iznos bespovratnih sredstava je od 10.000 do 25.000 evra, navedeno je u saopštenju.

Kako je dodato, projekat pruža mogućnost korisnicima dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, sa pripadajućim porezima, 40 odsto je kreditno finansiranje u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10 odsto sopstvenog učešća.

Rok za podnošenje prijava je od 24. januara do 23. februara.

Poziv je dostupan na zvaničnoj internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime