Beograd: Radovi u Narodnom pozorištu

0
Fotografija preuzeta sa sajta narodnopozoriste.rs

Narodno pozorište u Beogradu ući će u novu sezonu sa rekonstruisanim gledalištem Velike scene koje će dobiti novi izgled.

Upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić izrazio je zadovoljstvo što će velelepna sala izgledati kao moderno opremljen pozorišni sektor, prenosi zvanični sajt Narodnog pozorišta.

– Rekonstrukcija predstavlja nastavak radova na investicionom održavanju i unapređenju uslova rada i boravka u zgradi. Pre toga, uradili smo kapitalni posao, a to je prelazak na daljinsko grejanje – rekao je Goncić.

Tehnički direktor Narodnog pozorišta Mališa Đurašinović podseća da su ovo prvi obimniji radovi u prostoru Velike scene od 1989. godine.

– Ovoga puta, radovima će biti obuhvaćena kompletna zamena svih fotelja u parteru, na prvoj, drugoj i trećoj galeriji, kao i postavljanje novih tepiha unutar sale i po hodnicima galerija. Takođe, uradićemo i reparaciju svih stolica iz loža koja podrazumeva ponovno tapaciranje, peskiranje, nanošenje nove farbe i lakiranje. Rekonstrukcijom ćemo povećati komfor i obezbediti kvalitetne uslove gledanja predstava. Želimo da sala zablista u punom sjaju – naglasio je Đurašinović.

Planirano je da radovi, za koja su sredstva izdvojena iz budžeta Srbije, odnosno Ministarstva kulture, budu završeni do 15. avgusta.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime