Apatin: Za sufinansiranje sporta 17,5 miliona

0
Fotografija preuzeta sa sajta apatin.rs

Opština Apatin obezbedila je 17,5 miliona dinara za sufinansiranje programa u oblasti sporta za tekuću godinu.

Javni konkurs za sufinansiranje programa u oblasti sporta raspipsao je početkom godine Sportski savez Apatina, prenosi zvanični sajt Grada Apatina.

Ukupan iznos sredstava za tu namenu je 17,5 miliona dinara, a raspoređena su na nekoliko delatnosti klubova. Za delatnost organizacija u oblasti sporta koja su od posebnog značaja za opštinu Apatin je predviđeno pet miliona dinara, za učešće sportskih organizacija u domaćim i evropskim  takmičenjima rezervisan je iznos od 10 miliona dinara, dok je 2,2 miliona dinara opredeljeno za neolimpijski sport. Iznos od 300.000 dinara predviđen je za podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenje sportom dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom.

Predstavnici 30 sportskih klubova su u velikoj sali opštine Apatin potpisali ugovore kojim su se obavezali da će dobijena sredstva namenski utrošiti za realizaciju projekta koji su podneli na osnovu raspisanog konkursa.

Prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Radovan Đukić koji je istakao značajno uvećana sredstva opredeljena za sport.

– Iznos sredstava je uvećan za više od 50 odsto i nadam se da ćemo u budućnosti biti svedoci boljih rezultata naših sportista – rekao je Đukić.

Podsećamo, opština Apatin obezbedila je sredstva za subvencionisanje nabavke kotlova na pelet i gas.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime