Aranđelovac dobija jedinstveno upravno mesto

0
Foto: acebook.com/MDULSSrbije/ arhiva

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović tokom obilaska zgrade opštine Aranđelovac upoznala se sa idejnim rešenjem adaptacije prostora, dizajnom enterijera, brendiranja i funkcionalnog softverskog unapređenja JUM-a.

Opština Aranđelovac je na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobio sredstva u iznosu od 5,1 miliona dinara i više od 2,2 miliona dinara za digitalizaciju javnih usluga i uvođenje eUprave u opštini.

Obradović je rekla da je to ministarstvo ove godine sa više od sedam miliona dinara podržalo opštinu Aranđelovac kako bi dalje razvijala i modernizovala usluge koje pruža svojim građanima.

Istakla je da građani Aranđelovca treba da budu ponosni na svoju lokalnu samoupravu jer je među retkima koja je uspela da dobije sredstva za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta, kako bi građani i privreda imali brzu, efikasnu i kvalitetnu uslugu.

S tim u vezi, dodala je da je zadovoljstvo korisnika jedino merilo kvaliteta rada jedinica lokalne samouprave, pa i čitave države.

Obradović je pomenula da je opština Aranđelovac privela kraju uređenje Adresnog registra i pomogla da se broj od 67.000 ulica i zaseoka bez naziva u Srbiji za samo nekoliko meseci smanji na 19.000.

Ministarka je prostor namenjen za Jedinstveno upravno mesto obišla zajedno sa predsednikom opštine Aranđelovac Bojanom Radovićem.

Do sada je u 14 gradova i opština širom Srbije otvoreno Jedinstveno upravno mesto – Lazarevac, Žitište, Šabac, Sombor, Smederevska Palanka, Kruševac, Pirot, Bela Palanka, Kuršumlija, Stara Pazova, Užice, Gornji Milanovac, Vlasotince i Rača.

Do kraja godine očekuje se da će Jedinstveno upravno mesto biti otvoreno u Paraćinu, Kosjeriću i Topoli.

Aranđelovac je sredstva za Jedinstveno upravno mesto dobio na ovogodišnjem konkursu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime