Regionalni inovacioni startap centar otvoren u Svilajncu

0
robotika
Foto: Ilustracija, Pexels

U Svilajncu je danas otvoren Regionalni inovacioni startap centar koji će, kako se očekuje, otvoriti nove perspektive za privredni rast ovog kraja.

Startap centar je otvorio ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

On je izrazio očekivanje da će u ovom najsavremenijem startap centru stasavati mladi inovatori, inženjeri i IT stručnjaci.

Popović je istakao da je opština Svilajnac izuzetno industrijski razvijena, zahvaljujući investicijama stranih tehnoloških kompanija, kao što je „Panasonik“.

– U ovom centru obučavaće se budući radnici tih kompanija, ali još važnije, želimo da mladi u Svilajncu osnivaju svoje startap kompanije i ovde razvijaju srpske proizvode koje će izvoziti u ceo svet, rekao je ministar.

Kako je dodao, mladi će u ovom centru imati svu neophodnu mentorsku podršku za osnivanje startap kompanija, ali i za podizanje nivoa znanja u inovacijama, preduzetništvu i informacionim tehnologijama.

Predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović je istakao da će otvaranje ovog centra doprineti razvoju novih poslova na tržištu rada i otvoriti nove perspektive za privredni rast Svilajnca.

Vlada Srbije podržala je uspostavljanje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu sa 46 miliona dinara.

Projekat zajednički realizuju Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Opština Svilajnac i udruženje „ICT Hub“ iz Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime